Pilske 26.7.

  • 26.–28.7.
    Pilske-teltta
    Villiruokaviikonloppu Villd-ravintola pop-up

    Vegaanista villiruokaa tarjoileva fine dining -tason ravintola Villd tekee paluun URF:n avajaisviikonlopun pop-upissa. Huippukokki ja ekologisen ruanlaiton pioneeri Ossi Palonevan luotsaama Villd tarjoaa lähiluonnon täysin vegaaniset raaka-aineet elämyksellisessä, monipuolisessa ja herkullisessa muodossa.

    Kolmen maisteluannoksen menu 25 €. Menun voi halutessaan varata ennakkoon, varmistaakseen annosten saatavuuden.

    Siirry ennakkoannosvaraus-lomakkeelle (Forms)

  • Klo 14.00–15.00
    Pilske-lava
    Poliitikkopaneeli: Mitä on uuden ajan rakentaminen?

    Avajaispäivän paneelikeskustelussa kansanedustajat keskustelevat uuden ajan rakentamisesta ja kestävästä asumisesta.

    Mitä eri puolueiden edustajat ajattelevat rakentamisen vastuullisuusnäkökulmista, asumisen hinnasta tai yhteisöllisyyden ja luonnon monimuotoisuuden merkityksestä kaupunkisuunnittelussa? Millaisilla politiikkatoimilla rakennusalan lama taittuu?

    Keskustelijat:

    Heikki Vestman, kansanedustaja, KOK

    Iiro Silvander, valiokunta-avustaja, kaupunginhallituksen vpj, PS

    Miapetra Kumpula-Natri, kansanedustaja, SDP

    Outi Lankia, puoluevaltuuston varapj, KESK

    Tiina Elo, kansanedustaja, VIHR

    Aino-Kaisa Pekonen, kansanedustaja, VAS

  • 17.15–18.00
    Pilske-lava
    KEYNOTE: Arto O. Salonen – Kuinka tulevaisuudesta tehdään hyvä?

    Kestävä hyvinvointi edustaa kokonaisvaltaista käännettä kohti hyvää ja tavoittelemisen arvoista tulevaisuutta. Houkuttelevan hyvä tulevaisuus rakentuu tieteen, taiteen, talouden ja teknologioiden vuorovaikutuksessa. Tiede ja taide sanoittavat näkymän, joka tehdään todeksi talouden ja teknologioiden avulla. Oleellisempaa kuin kova vauhti on varmistaa, että kulkusuunta tuo toivoa.

    Professori Arto O. Salonen on tulevaisuuden tekijä, joka tutkii kestävään elämään ja yhteiskuntaan siirtymistä. URF:ssa Salonen pohtii kestävää hyvinvointia tieteen, taiteen, talouden ja teknologian vuorovaikutuksen näkökulmista.

    Arto O. Salonen, Kuva: Juha Tormala

  • 16.45–17.15
    Pilske-lava
    Huippukokki Ossi Paloneva – Mitä luonnosta kannattaa kerätä?

    Huippukokki ja ekologisen ruoanlaiton pioneeri Ossi Paloneva esittelee kauden kiinnostavimmat kasvit ja muut luonnonkeruutuotteet sekä niiden tehokkaan säilönnän lisäarvotuotteiksi arkeen ja juhlaan.

    Ossi Paloneva, huippukokki ja ekologisen ruoanlaiton pioneeri