Alueohjelma 7.8.
-
Werstas Petraamon osastolla voit tutustua luonnon rakennusmateriaaleihin ja osallistua työpajoihin jokaisena festivaalipäivänä.
Keskiviikkona 7.8. ohjelmassa:
Neuvontapäivä
– Tule ja kysy asiantuntijoiltamme
– Petraamon toiminnan esittelyäPetraamon toiminnassa on mukana 13 yritystä: UKU Natural Materials, EcoCocon Nordic, Hiil, EcoPanel Nordic, Metsä-Tappura, Rouhis, Petra Wallace Oy, Spatula Poetics/Annika Niskanen Rak. Osuuskunta Ponsi &Hamara, Suomen Luonnonmaalit, UKU Pure Earth, Etelä-Karjalan Hamppueristeet, Amorim Cork Sekä vierailevana taiteilijana Marika Kerätär Art.
-
Ari Lahti ja Kirsi Laamanen apureineen tuovat remppacornerin URFiin ja Keravalle.
Arin ja Kirsin suositusta Remppacornerista saat vinkkejä raksa- ja remppahommiin sekä pääset testaamaan taitojasi eri aktiviteettien parissa.
Mitä remppacornerissa tapahtuu?
Esittelyssä on mielenkiintoinen minitalo maalle -projekti. Kirsin ideoima minitalo on suunniteltu rintamamiestalojen henkeen, mutta modernilla otteella. Muokattavuuttakin löytyy nimittäin taloon rakennettavat kylmät käyttöullakkotilat ovat helposti muutettavissa asuintiloiksi elämäntilanteiden muuttuessa. Pihan perukoille tehdään tietysti erillinen saunarakennus.
Esittelyssä olevat rakennemallit:
- Auson /Luonnon omat tervamaalit
- Osmocolor / Luonnonkasviöljy pohjaiset puuvahat ja öljyt
- Finnfoam / Suomessa valmistettavat energiatehokkaat eristeet
- SBL / Ihanat hiekkamaalit sisutuksessa
- WTF/ World toughhest fix! Suomalainen Rakennuskemian innovaatio Hyvinkäältä.
- Tapwell/ Laadukkaat hanat ja suihkut.
DIY-pisteillä voi kääriä hihat ja ryhtyä hommiin:
- Testaa pölytöntä hiontaa Suomessa innovoiduilla Abranet-hiomatarvikkeilla ja
-hiomakoneilla/ Mirka - Asenna nestemäistä kangastapettia! Luonnonkuiduista ja kierrätysmateriaaleista valmistettu viehättävä sisustusmateriaali /SBL
- ”Painonnosto”-kisa: Osallistu leikkimieliseen WTF-kisaan ja arvaa harkon paino. Arvanneiden kesken arvotaan laadukas WTF-salkku.
- Arvonta: Remppacornerin arvonnassa voit voittaa itsellesi upean Tapwell- sadesuihkun. Arvo 1 700 euroa.
-
2.8.–7.8.
Keravan kartanon piha ja kuisti
Arkeologinen aarre -näyttelyArkeologinen aarre -näyttelyssä on esillä Pekka Halosen akatemian opiskelijoiden ruukku-veistoksia Kivisillan punasavesta.
Näyttelyn teemana on menneisyys ja maaperän salaisuudet, joihin kuuluvat savi ja siitä muinoin valmistetut esineet. Polton jälkeen keramiikka on ikuista, joten ruukunpalaset kertovat menneistä kulttuureista ja tavoista.
Opiskelijoiden lähisavesta valmistamat ruukut on poltettu 1000 asteessa ekologisena kertapolttona. Niitä kuvittava reliefikoristelu esittää kuvia Kivisillan alueen muinaishistoriasta.
-
2.8.–7.8.
ti–la 12.00–19.00
su 11.00–16.00
Yhteisöllinen luontomandala -meditaatioharjoitusKeski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keudan, Pekka Halosen akatemian ohjeiden mukaisessa meditaatioharjoituksessa kootaan maahan mandala, joka kuvaa maailmakaikkeuden järjestystä. Mandala on usein symmetrinen, mutta voidaan toteuttaa myös orgaanisena kuviona.
Harjoituksessa on tarkoitus keskittyä hetkeen luonnonmateriaaleja kerätessä sekä miettiä materiaalien luonnetta, kokoa ja sävyjä. Mandalaan tulee valita vain sellaisia materiaaleja, joita on lupa kerätä. Esimerkiksi kiviä, käpyjä, kasveja ja heiniä. Kerää vain kasveja, joiden tiedät olevan ei-rauhoitettuja. Älä revi sammalta tai puiden oksia.
Harjoituksen jälkeen luonnonmateriaalit palautuvat itsekseen luontoon tai haravoidaan pois.
-
12.00–13.00
Niittylava ja Finlandia-aukio
PäivätanssitFestivaalin viimeisen päivän kunniaksi ilmaispäivän avaa päivätanssit Keravan Eläkeläiset ry:n tanssiorkesteri Caprin tahdittamana. Jalalla voi pistää koreaksi niin Niittylavan-tapahtumakentällä kuin Finlandia-aukiollakin.
Capri on paikallisille tuttu tanssittaja muun muassa ravintoloista ja Keravan kirjastolla järjestetyistä tapahtumista. Orkesteri tekee myös vierailuita esimerkiksi palvelutaloihin ja terveyskeskuksiin.
-
12.00–19.00
Taideleikkipuisto
Kaikille saavutettava taidetyöpajaKeudan kasvatus- ja ohjausalan opiskelijat järjestävät taidetyöpajoja kaiken ikäisille. Työpajaan voi osallistua nonstoppina pajan aukioloaikana.
-
13.00–14.30
Jalopelto
Kaupunkiviljelyä JalopellollaTutustumme satokauden ajankohtaisiin töihin Jalotuksen kumppanuusviljelmällä Jalopellolla. Valmistelemme kohopenkkejä istutusta varten ja istutamme niihin yhdessä salaattia.
Jalopelto on keväällä 2024 perustettu kumppanuusviljelmä, jossa Jalotuksen palkkaama luomupuutarhuri kasvattaa vihanneksia Keravan kartanon viereisillä pelloilla Jalopellon jäsenille. Puolen hehtaarin pellolla viljellään muun muassa perunaa, porkkanaa, palsternakkaa, punajuurta ja yrttejä. Jalopelto edistää kestävää ruokakulttuuria ja hyvinvointia.
Työpajaan mahtuu mukaan max. 20 hlö.
-
13.30–14.15
Kartanon nurmialue
Lempeä liikuntatuokio aikuisille ja senioreilleKeravan voimistelijat ry:n liikuntatuokio pitää sisällään lämmittelyn, lempeän lihaskunto- sekä venyttelyosuuden. Liikkeet tehdään omaan tahtiin mieltymyksien mukaan. Liikuntatuokion jälkeen mielesi on virkeä ja levollinen, sekä kehosi on saanut uutta energiaa.
-
15.00–16.00
Lähtö navetan edestä
Tutustu kestävän elämän liike JalotukseenMissä on Jalopelto tai lainaamo? Kuka on Mustikka? Mitä tarkoittaa Elämänjalotus?
Tervetuloa tutustumaan kestävän elämän siirtymäliike Jalotukseen! Jalotus auttaa ihmisiä siirtymään kestävään elämäntapaan. Kuulet kestävästä elämäntavasta eri näkökulmista; luontoyhteydestä liikkumistapoihin ja kiertotaloudesta lähiruokaan. Noin tunnin mittaisen kävelykierroksen aikana kuljemme Keravan kartanon ja sen navetan pihapiirissä.
Kierrokselle mahtuu mukaan max. 20 hlö.
Huomioithan, että alueella on eläimiä koko URF:n ajan!
Yhteistyökumppanillamme Jalotuksella on Keravan kartanon ympäristössä lampaita, kanoja ja pupuja. Liikuthan rauhallisesti eläinten lähellä ja vältät voimakasta äänenkäyttöä. Eläimiä saa katsoa, mutta aitauksiin ei saa mennä. Eläimille saa syöttää ainoastaan voikukanlehtiä ilman juuria, ei ihmisen eväitä. Huomioithan, että lampaiden peltoa rajaa sähköaita.
Cityfarmarit hoitavat Jalotuksen eläimiä, yhteisöviljelmää, Jalopeltoa sekä mehiläispesiä. Toimintaa saa seurata, kun annat työrauhan etkä koske kasveihin tai eläimiin ilman lupaa. Jalotuksen toimintaan voi tutustua päivittäisillä esittelykierroksilla.